Çikolata Soslu Fırınlanmış Tarçınlı Kraker

12 porsiyon, Süre: 1 saat

Çikolata Soslu Fırınlanmış Tarçınlı Kraker yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Yöntem

Tarçınlı kraker

Fırını 200°C'ye ısıtın.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve tarçını küçük bir kasede karıştırın.

Milföy hamurlarını açın. Her bir hamur parçasına fırçayla tereyağı sürün ve üzerine bolca tarçın karışımı dökün. 2 parça milföy hamurunu birbiri üzerine kapatın. Uzunlamasına 6 şerit halinde kesin. Aynı işlemleri sonraki 2 milföy hamuru parçasıyla tekrarlayın.

Her bir şeridi bükerek birbirlerine sarılmasını sağlayın. Bunları yağlı olmayan pişirme kağıdı üzerine dizin.

Yaklaşık 15 ila 20 dakika veya kızarana kadar pişirin.

Çikolata Sosuyla servis edin.

Çikolata sosu

Çikolata haricindeki tüm malzemeleri orta büyüklükteki bir sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı ilave edin ve çikolata eriyene ve tamamen karışana kadar, yaklaşık 10 dakika durmadan karıştırın.

Tarçın Krakerlerinin yanında sıcak olarak servis edin.

 

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Tarçınlı kraker
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 2 kutu dondurulmuş milföy hamuru, buzu çözülmüş
  • 56g eritilmiş tuzsuz tereyağı, çikolata sosu
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Çikolata sosu
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 240 ml süt
  • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • ¼ portakalın suyu ve kabuğu
  • 120g yarı tatlı parça çikolata

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 140kcal
Yağ 10.00g
(doymuş) 5.00g
Karbonhidrat 11.0g
(şekerden gelen) 5.00g
Lif 1.00g
Protein 2.00g
Tuz 0.20g

Bu tarifi paylaş