Çikolata Parçalı Kurabiye

12 porsiyon, Süre: 33 dakika

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Çikolata Parçalı Kurabiye tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 12-14
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 18 dakika

Yöntem

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

2 büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

Margarin ile SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı çırparak krema haline getirin.

Yumurtayı ve vanilyayı çırpın.

Normal unu ve kendinden kabaran unu ve yulaf ezmesini kaseye ekleyin ve topaklanana kadar karışımı yoğurun.

Çikolatayı ve sütü ilave edin. Kalın bir hamur elde edene kadar tümünü iyice karıştırın.

Tatlı kaşığını tepeleme doldurarak pişirme kağıdına dökün ve ardından yaklaşık 9cm çapında olacak şekilde dikkatlice dağıtın.

Kızarıncaya kadar 17-18 dakika pişirin.

Bir bardak soğuk süt veya sıcak kakao ile servis edebilirsiniz!

 

Bileşenler listesi

  • 100g zeytin yağı
  • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 100g kendinden kabaran un
  • 50g un
  • 25g yulaf ezmesi
  • 30g bitter çikolata, parçalara kırılmış
  • 5 yemek kaşığı yağsız süt

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 102kcal
Yağ 5.80g
(doymuş) 1.60g
Karbonhidrat 10.0g
(şekerden gelen) 1.10g
Lif 0.70g
Protein 2.30g
Tuz 0.00g

Bu tarifi paylaş