Çikolata Dolgulu Bademli Kurabiye

7 porsiyon, Süre: 27 dakika

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Çikolata Dolgulu Bademli Kurabiye tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 7
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10-12 dakika

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın.

Yumurta beyazını katılaşıncaya kadar çırpın ve ardından SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve badem özünü ilave edin.

Çekilmiş bademleri ve çekilmiş pirinci ilave edin ve iyice karıştırın.

Ellerinizle karışımı ceviz büyüklüğünde 14 top haine getirin ve kubbeli diskler haline getirmek için topları bastırın.

Her bir diskin ortasına ikiye kırılmış bir badem parçası yerleştirin ve bunları silikon kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. (İki fırın tepsisine ihtiyacınız olacak)

Kızarıncaya kadar 10-12 dakika pişirin. Ocaktan alın ve fırın tepsilerinde soğumalarını bekleyin.

Dolgusu

Çikolatayı küçük bir kaseye alın ve kaseyi kaynayan su dolu bir tencere üzerine alarak çikolatanın erimesini sağlayın.

Krem peyniri ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ilave edin ve karışımı iyice karıştırın.

Arasına bol miktarda dolgu malzemesi sürerek iki kurabiyeyi sırtları birbirine bakacak şekilde kapatın ve bu işlemi tekrarlayarak yedi tane kurabiye hazırlayın.

*Diyabet Hastalarına Özel Tariflerde toplam kalorinin < %10'u doymuş yağdan gelir ve servis başına karbonhidrat miktarı 40 gramı geçmez.

Bileşenler listesi

  • 2 yumurtanın beyazı
  • 16g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • ¾ çay kaşığı badem özü
  • 150g çekilmiş badem
  • 15g çekilmiş pirinç
  • 7 çiğ badem, ikiye kırılmış
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Dolgu için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 15g bitter çikolata, parçalara kırılmış
  • 100g az yağlı krem peynir
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 195kcal
Yağ 14.50g
(doymuş) 1.90g
Karbonhidrat 7.7g
(şekerden gelen) 3.20g

Bu tarifi paylaş