Beyaz Pasta

8 porsiyon, Süre: 35 dakika

SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ile hazırlanan bu klasik Beyaz Pastaya bayılacaksınız!

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Yöntem

Unu, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, karbonatı ve tuzu geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Yumurta, süt, yağ ve vanilyayı ekleyin. Mikserinizi orta devirde çalıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edene kadar, yaklaşık 1 dakika çırpın. Karışımı yağladığınız, 20 cm çapında yuvarlak bir pasta kalıbına dökün.

180°C'de 20 - 25 dakika veya pastayı kontrol etmek için ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Demir altlık üzerinde soğumaya bırakın.

Mermer pasta

Pasta hamurundan  60 ml ayırın  ve 1 yemek kaşığı toz kakaoyla karıştırın. Beyaz hamuru pişirme kabına dökün. Çikolatalı hamuru bir kaşık yardımıyla düzensiz şekilde üzerine dökün. Mermer tasarımı oluşturmak için bıçakla nazikçe sıyırın. Yukarıda açıklandığı şekilde pişirin.

Not: Sütü kesmek için, 1 yemek kaşığı sirkeyi ölçüm kabına aldıktan sonra karışım 250 ml'ye ulaşıncaya kadar üzerine süt ilave edin.

 

Bileşenler listesi

  • 375 ml un
  • 180 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 250 ml ekşi yağsız süt*
  • 60 ml bitkisel yağ
  • 1 çay kaşığı vanilya

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 179kcal
Yağ 7.70g
Karbonhidrat 22.5g
Protein 4.30g

Bu tarifi paylaş