Baharatlı Armut ve Elma Turtası

4 porsiyon, Süre: 1 saat

Baharatlı Armut ve Elma Turtası yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 35-45 dakika

Yöntem

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın. Meyveyi fırına uygun 1 litrelik borcama dizin ve üzerine SPLENDA® Granül Tatlandırıcı serpin. Üzerine balı ve 2 yemek kaşığı su gezdirin.

Unu ve baharatı geniş bir karıştırma kabında elekten geçirin, margarini ilave edin ve ekmek kırıntıları görünümü verene kadar parmak uçlarınızla yoğurun. SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve kuruyemişleri ilave edin. Tart karışımını meyvelerin üzerine dökün ve kızarana kadar ve meyveler pişene kadar 35-45 dakika pişirin.

*Diyabet Hastalarına Özel Tariflerde toplam kalorinin < %10'u doymuş yağdan gelir ve servis başına karbonhidrat miktarı 40 gramı geçmez.

 

Bileşenler listesi

  • 300g elma, soyulmuş, çekirdeği alınmış ve dilimlenmiş
  • 300g armut, soyulmuş, çekirdeği alınmış ve dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı su
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Üst kaplaması için
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 100g un
  • 1 çay kaşığı karışık baharat
  • 50g yağı azaltılmış margarin
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 15g parçalanmış karışık kuruyemiş

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 83kcal
Yağ 2.80g
(doymuş) 0.70g
Karbonhidrat 13.5g
(şekerden gelen) 5.70g
Lif 1.50g
Protein 1.00g

Bu tarifi paylaş