Bademli Üzümlü Bisküvi

32 porsiyon, Süre: 1 saat 13 dakika

SPLENDA®'nın bu kolay ve hızlı Bademli Üzümlü Bisküvi tarifine bayılacaksınız. Bu basit tarif yalnızca birkaç kolay adımdan oluşmaktadır! Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 48 dakika ve ayrıca 10 dakika soğuma süresi

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın. Bir fırın tepsisini bitkisel pişirme yağı püskürterek hafifçe yağlayın ve bunu bir kenarda bekletin.

Bademleri derin olmayan bir tencerede bir defa karıştırarak 6 - 8 dakika veya hafifçe kızarana kadar pişirin. Bunu bir kenarda bekletin.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, 3 yumurtayı ve sütü bir elektrikli mikserle orta devirde 3 dakika veya karışım pürüzsüz hale gelene ve açık sarı bir renk alana kadar çırpın. Özü ilave ederek çırpın.

Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcı karışımına ilave edin ve katı bir hamur elde edene kadar düşük devirde çırpın. Bademleri ve üzümleri karıştırın.

Hamuru hafifçe unladığınız tezgah üzerine yerleştirin ve 4 veya 5 defa yoğurun.

Hamuru yarıya kesin ve her birini yaklaşık 20 cm'lik parçalara ayırın. Bu hamur parçalarını hazırladığınız fırın tepsisine yerleştirin, yaklaşık 2 cm kalınlığına gelecek şekilde düzleştirin ve çırpılmış yumurtayı üzerine fırçayla sürün.

Puf puf olana ve kızarana kadar 20 dakika pişirerek fırından alın ve ardından fırının sıcaklığını 165°C'ye düşürün.

Hamur parçalarını fırın tepsisinden bir demir altlığa alarak 10 dakika soğumasını bekleyin. Her bir parçayı tırtıklı bir bıçak yardımıyla ve bıçağı nazikçe hareket ettirerek yaklaşık 1,5 cm kalınlığında dilimlere kesin. Bu parçaları fırın tepsisine yerleştirin. 10 dakika pişirdikten sonra  dilimleri ters çevirerek bir 10 dakika daha pişirin. Soğuması için demir altlık üzerine alın.

 

Bileşenler listesi

  • 120g kıyılmış badem
  • 36g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 3 büyük yumurta
  • 30 ml süt
  • ½ çay kaşığı badem özü
  • 240g un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ¾ çay kaşığı karbonat
  • ⅛ çay kaşığı tuz
  • 75g kuru üzüm
  • 1 adet büyük yumurta, hafifçe çırpılmış

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 80kcal
Yağ 3.00g
(doymuş) 0.00g
Karbonhidrat 10.0g
(şekerden gelen) 3.00g
Lif 1.00g
Protein 3.00g
Tuz 0.10g

Bu tarifi paylaş