Babaanne Usulü Çıtır Elmalı Tart

8 porsiyon, Süre: 1 saat 5 dakika

Babaanne Usulü Çıtır Elmalı Tart ile gerçek bir tatlı şölenine hazır olun! Bu lezzetli tarifin tadını şeker yerine SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla çıkarın!

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Yöntem

Fırını 180°C'ye ısıtın. Yaklaşık 20cm'lik kare fırın tepsisini bitkisel pişirme yağı püskürterek yağlayın. Bunu bir kenarda bekletin.

Dolgu

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı, tarçını, portakal kabuğunu ve portakal suyunu geniş bir kasede karıştırın ve ardından içine elmaları ilave edin. Karışımı hazırladığınız fırın tepsisine alarak bir kenarda bekletin.

Üstü

Yulaf ezmesini, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ve tarçını orta büyüklükte bir kasede karıştırın, tereyağını bir hamur karıştırıcı veya 2 adet bıçak yardımıyla topaklanana kadar karışıma yedirin. Kahvaltılık gevreği ve cevizleri ilave edin. Üst karışımı elmaların üzerine dökün.

45 dakika veya üstü hafifçe kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

 

Bileşenler listesi

  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Dolgu
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 24g SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1 çay kaşığı çekilmiş tarçın
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu
  • 60 ml portakal suyu
  • 5 yeşil Elma, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve yaklaşık 60cm'lik dilimlere bölünmüş
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • Üstü
  • - - - - - - - - - - - - - -
  • 80g pişmemiş klasik yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • ¼ çay kaşığı çekilmiş tarçın
  • 28g tereyağı, yumuşamış
  • 15g kahvaltılık çıtır pirinç gevreği
  • 60g dövülmüş ceviz

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 160kcal
Yağ 8.00g
(doymuş) 2.50g
Karbonhidrat 21.0g
(şekerden gelen) 10.00g
Lif 4.00g
Protein 3.00g
Tuz 0.10g

Bu tarifi paylaş