Ahududulu Kurabiye

12 porsiyon, Süre: 30 dakika

Ahududulu Kurabiye yapmayı öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 12
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Yöntem

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın. 2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

Az yağı tereyağı, SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ve vanilyayı çırparak krema haline getirin. Bu işlemi bir çatal yardımıyla yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız!

Un ekleyin ve bir çatalla bastırarak karışımın birleşmesini sağlayın. Ahududularını ilave edin ve bir miktar daha karıştırın. Ellerinizi kullanarak hamuru yoğurun.

Yuvarlayarak 12 top yapın ve bunları fırın tepsisine dizin. Bastırarak düzleştirin ve 15 dakika pişirin.

*Diyabet Hastalarına Özel Tariflerde toplam kalorinin < %10'u doymuş yağdan gelir ve servis başına karbonhidrat miktarı 40 gramı geçmez.

Bileşenler listesi

  • 100g az yağlı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 1½ çay kaşığı vanilya özü
  • 125g un
  • 50g kendinden kabaran un
  • 150g ahududu

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 98kcal
Yağ 5.30g
(doymuş) 1.00g
Karbonhidrat 11.9g
(şekerden gelen) 0.90g
Tuz 0.20g

Bu tarifi paylaş