Ahududulu Bademli Kek

12 porsiyon, Süre: 32 dakika

Ahududulu Bademli Kek nasıl yapılır öğrenin! Adım adım talimatlarımız sayesinde bu lezzetli tarifi yapmak inanılmaz derecede kolay. Bu tarifi bir de SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla deneyin.

Kaç kişilik: 12
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 12 dakika

Yöntem

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.

12 gözlü mini muffin kalıbını hafifçe yağlayın.

Yumurta beyazlarını bir kaseye alın ve vanilyayla çırparak katı bir kıvama getirin.

Ayrı bir kasede bademleri, unu ve SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı karıştırın. Tereyağını karıştırın.

Son olarak, yumurta beyazını un karışımına ilave ederek karıştırın.

Karışımı kalıba dökün ve üzerine ahududularını ve bademleri serpin.

Elastik bir kıvam alana ve kızarana kadar 12 dakika pişirin.

İpucu: Üzerine SPLENDA® Granül Tatlandırıcı serpin.

Bileşenler listesi

  • 3 yumurtanın beyazı
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 100g çekilmiş badem
  • 25g un
  • 4 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 75g az yağlı tereyağı, erimiş
  • 100g ahududu
  • 25g kırılmış badem

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına
Enerji 122kcal
Yağ 11.00g
(doymuş) 1.50g
Karbonhidrat 2.5g
(şekerden gelen) 0.80g
Tuz 0.15g

Bu tarifi paylaş