Ahududu Reçeli

0 porsiyon, Süre: 12 saat 35 dakika

Bu kolay, lezzetli ve her damak tadına uygun tarifi SPLENDA® ile keşfedin! Bu Ahududu Reçeli tarifi mutfağınıza hayat verecektir, SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyla denemeye ne dersiniz?

Kaç kişilik: (4 x 250g'lık reçel içindir)
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika ve ayrıca 12 saat soğuma süresi

Yöntem

Suyunu saklayarak ahududularını 12 saat buzlukta dondurun.

Buzu çözüldüğünde kavanozları ve kapaklarını sterilize edin.

Jelatin yapraklarını soğuk su dolu bir kaseye batırın.

Bu arada ahududularını ve suyunu altı kalın bir tencereye alın.

SPLENDA® Granül Tatlandırıcıyı ekleyin.

Yüksek ateşte 5 dakika pişirin, ardından sıcaklığa düşük ayara getirin ve bu şekilde 25 dakika daha pişirin.

Ardından ocaktan alın.

Jelatin yapraklarını kaseden çıkarın ve sıkarak fazla suyunu süzün.

Jelatini ahududu tenceresine ilave edin ve her şeyi iyice karıştırın.

Derhal kavanozlara alarak ağzını sıkıca kapatın.

Kapakları sıkıca vidalayın ve kavanozları soğuyana kadar ters çevirin.

Saklama: Buzdolabında saklanmalı ve 2 hafta içinde tüketilmelidir.

İpucu: Vanilya çubukları, badem veya nane yaprakları da kullanabilirsiniz. Ahududu yerine yabanmersini veya kiraz da kullanabilirsiniz.

 

Bileşenler listesi

  • 1kg donmuş ahududu, ezilmiş
  • Tepeleme 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
  • 2 yaprak jelatin

Enerji ve besin öğeleri

porsiyon başına

Bu tarifi paylaş